Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pályázati szemét
  2008-10-15 09:09:46, szerda
 
  Czike László



Pályázati szemét





Szcientista jó barát



Jezowski Barna mélyen elgondolkozott ismerősével folytatott telefonbeszélgetése után. Talán meg kéne már kurtítani egy kicsit azt a fene nagy büszkeségét! Mert hogy cirka 15 évvel ezelőtt komplett gyárat kapott a tudományelméleti egyháztól - mely azután kinőtte magát, és a szekta egyik hazai bázisává vált −, még hagyján, de hogy szakmai és anyagi sikereit kizárólag saját zsenialitásának tudja be, mi több bizalmas körökben 5. fokozatú angyalnak állítja be magát, aki már csak kedvtelésből, az emberek megsegítésére jött le a Földre, hát az már erős túlzás!

Nem tudott mit kezdeni az olyan figurákkal, akik az anyagi sikert tekintik a földi lét egyetlen (ön)igazolásának, és mindenkit lúzer csepűrágónak tekintenek - és úgy is bánnak velük −, akinek nincs egy-két milliárdja, de legalább egy jól menő kis vállalkozása, vagy minimum egy biztos állása, ami a szolid polgári jólét záloga.



Megvásárolt bölcsesség



Azokkal meg már végképp nem tudott megalkudni, akik közéleti, üzleti, társadalmi tevékenységükben álarcot hordanak, mimikrit alakítanak, csak hogy teljes kényelemben élhessenek, aztán ebül szerzett millióikból igyekeznek megvenni azt a valós bölcsességet, amelyet csak igaz küzdelemben - sebeket kapva és sebeket osztva - minden kockázatot vállalva, saját élettapasztalatként lehet megszerezni. Akik azt hiszik, hogy a bölcsesség megvásárolható!

Barátja felrótta Jezowskinak, miért kell neki mindent észrevennie. Hat év óta még mindig nem érti, hogy bölcs csak abból lehet, aki mindent észrevesz, és észrevételeinek vállalja minden konzekvenciáját is. Nem érti, hogy az életet nem lehet nyakig élvezetben lubickolva, ám kifelé mégis az ájtatos szüzet játszva végigélni...

Akinek mégis sikerül, nem ,,bölcs", maximum ügyes csaló.



Tudásalapú kormányzat



Különösen az nyugtalanította, amit a mai Kormányról hallott.

Hogy ,,egyszer", ugye, van a kommunista titkosszolgálati kötődés, a rokoni kapcsolatok által. De rebesgetik azt is, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfőt, 6 évvel ezelőtt, tulajdonképpen a Bilderberg-csoport feje, Rasmussen, egykori dán miniszterelnök jelölte-avatta az MSZP hivatalos miniszterelnök jelöltjévé. De legfőképpen azt is beszélik, hogy Gyurcsány Ferenc és Horváth Ágnes tulajdonképp a Szcientológiai Egyház ,,utasítására" verte széjjel a magyar egészségügyet, benne következetesen a ,,bolondokházát", az OPNI-t..., amely a szcientológusok ,,ősi ellenségének" - vö.: Veér András írásaival! - tekinthető. Vajh' nem a paranoid-skizofrén ,,siker(grand)orientáltak" mély, immanens frusztrációjából fakad mindez?



Dosszié a szemétkonténerben



Elgondolkozva sétált az utcán, egymagában.

,,Végül is igaza van! - gondolta −, azért jutottam koldusbotra öreg koromra (se munkahely, se nyugdíj, se egészség, se biztosítás, se vagyon, se jövedelem), mert minden történésnek tudni akartam az okát és minden fedett összefüggést feltárva, minden rejtélynek, ellentmondásnak mindig megkerestem a magyarázatát. Amíg meg nem fejtettem a titkot, nem tudtam jól aludni. Nesze nekem..."

S akkor meglátott valamit, közvetlenül maga előtt, pár méternyire, egy nyitott tetejű szemétkonténerben. A szemét tetején feküdt egy dosszié, szokatlanul tisztán és rendezetten, kirítt a környezetéből. Nem szokott ,,guberálni", de önkéntelenül kiemelte a konténerből, és kinyitotta. Bár ne tette volna, de ez csak utólag derült ki.

A dosszié tartalma egy európai uniós pályázat költségelszámolása volt, a projekt minden szükséges mellékletével felszerelve. ,,Soha ne vigyél haza ismeretlen fajtájú állatot!" - szólalt meg őrangyala figyelmeztetése, de Jezowski gondolkodás nélkül hazavitte.

Otthon kibontotta a csomagot, és belemélyedt.

A Cornwallis Rt. nevű társaság - elfogadott európai uniós pályázata alapján - elköltött és bizonylatolt mintegy 80 millió forintot, melynek keretében lényegében 40-50 fő részére 2 tanfolyamot bonyolítottak le, váltakozó létszámmal, a Dunakanyar pazar szállodái által kínált konferenciatermekben, néhány nap leforgása alatt. Szakmai tanfolyam + angol gyorstalpaló nyelvtanfolyam elvégzése volt a projekt tárgya, a végén ,,megfelelt" vizsgaminősítéssel. Két, a szakmában kevéssé ismert betéti társaság szolgáltatta az előadókat, bruttó 5000 forint/óra (szorozva a hallgatói létszámmal) díjazás ellenében. A felhasznált projektköltséget összességében az óradíjak + a konferenciatermek bérleti díjai stb. tették ki. A projekt pályázója pályázatát a következő szöveggel indokolta: ,,Az elmúlt években visszaesett a motorkerékpárok értékesítése, emiatt szükségessé vált az értékesítésben résztevő dolgozók továbbképzése." A projekt megvalósítása révén létrejött végeredmény a már említett számú ,,megfelelt" minősítés. Nem remélhető, hogy általa növekedni fog a motorkerékpárok értékesítési volumene, hiszen a keresletcsökkenést semmilyen továbbképzés nem kompenzálja.

De ha netán ,,igen", hát akkor is, milyen új érték jött itt létre?

Maximum a tulajdonos profitja nő, vagy nem csökken...

,,Kifizethető" - szólt a komplex értékelés minősítése.

Jezowski csak nézett maga elé, szomorúan:

,,Az a sok-száz milliárd forintnyi uniós pénz mind így folyik el?

Magyarország befizeti, mindannyiunk adójából, és azt a kisebbik hányadot, ami esetleg ,,visszajön", ilyesmikre költik el? Csodálkozunk, hogy(ha) így nem épül semmi (pl.: Duna-hidak, 4-es metró, kórházak, iskolák stb.), nem jön létre semmilyen új érték?"

Becsukta, összekötözte a dossziét.

Kiment az utcára, és a ,,lopott holmit" visszatette oda, ahol találta.

,,Uniós pályázati pénzek, nyugodjatok békében" - mormolta.



Nexusos Budapest



Valami hiányérzetféle - deja vu − nem hagyta nyugodni, de később rájött, mi az. Többször gondolt rá, értékelés közben is, vajon kié is lehet a pályázó cég, de nem tudott rájönni. Pedig már kapizsgálta...

Egy angol? Vagy svéd? Rover vagy Volvo? Netán a Lockheed vagy a Gripen? Valaki, aki - miközben a főpolgármester az új műfogsorával tanult műmosolyogni a műtükör előtt - Co-Nexusos barátai révén (pl.: bizonyos Szablyás Pál, portfoliómenedzsment) már lényegében ,,egész Budapestet" magáévá tette? Akiről hírlik, elnyerheti az új Parlament felépítésének uniós tenderét is? Valaki, akit egy csintalan tévéműsorban csak ,,libásként" tisztelnek?

Rémlett, hogy az illető Németországból, Franciaországból jött.

Beszélik, valami rajnai mormon, vagy mi...

http://members.chello.hu/kapu/tarca_nelkul/czike.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: titkosszolgálati, tudományelméleti, projektköltséget, frusztrációjából, franciaországból, tevékenységükben, zsenialitásának, nyugtalanította, észrevételeinek, konzekvenciáját, ellentmondásnak, szcientológusok, motorkerékpárok, figyelmeztetése, nyelvtanfolyam, miniszterelnök, értékesítésben, főpolgármester, megvásárolható, németországból, tulajdonképpen, következetesen, szcientológiai, hiányérzetféle, elgondolkozott, felépítésének, megsegítésére, mellékletével, megvalósítása, továbbképzése, környezetéből, egészségügyet, összességében, bonyolítottak, elgondolkozva, bolondokházát, fene nagy, tudományelméleti egyháztól, szekta egyik, emberek megsegítésére, olyan figurákkal, anyagi sikert, biztos állása, szolid polgári, valós bölcsességet, bölcsesség megvásárolható, ájtatos szüzet, kommunista titkosszolgálati, rokoni kapcsolatok, magyar egészségügyet, szcientológusok „, nyitott tetejű, Czike László, Jezowski Barna, Gyurcsány Ferenc, Horváth Ágnes, Szcientológiai Egyház, Veér András, Cornwallis Rt, Nexusos Budapest, Szablyás Pál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aki nem dolgozik, ne is egyék  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Németh László tollából  s immár én is felragyogva, ért...  Png virág  Nem számIt  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Popper Péter szavai  Irgalom és ítélet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png rózsa csokor  Gyökössy Endre - Virágok virág...  képre írva  Adakozás  Zilahy Lajos gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Idő  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Még csak most kezdődik a nap  Png nő  Őrizkednünk kell...  Radikális szeretet  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Krisztinától  Varga János Veniam - Fontos sz...  Németh László tollából  Szép álmokat!  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png csokor  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Szép estét kedves látogatóimna...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A Megváltó szolgálatában  Szívem tiéd  Fehér virág  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kutya  Png telefon  Németh László tollából  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nagyi telefonál  A sors  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Az engedelmesség miért nem vál...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az igazi szeretetért rendszeri...  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png ház  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Mai harmónia kártyám  Az igazi szeretetért rendszeri...  A sors  képre írva  Png kutya  Jó éjszakát  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akik bántanak téged 
Bejegyzés Címkék
fene nagy, tudományelméleti egyháztól, szekta egyik, emberek megsegítésére, olyan figurákkal, anyagi sikert, biztos állása, szolid polgári, valós bölcsességet, bölcsesség megvásárolható, ájtatos szüzet, kommunista titkosszolgálati, rokoni kapcsolatok, magyar egészségügyet, szcientológusok &#8222, nyitott tetejű, szemét tetején, dosszié tartalma, európai uniós, projekt minden, projekt tárgya, végén &#8222, szakmában kevéssé, hallgatói létszámmal, felhasznált projektköltséget, konferenciatermek bérleti, projekt pályázója, következő szöveggel, elmúlt években, motorkerékpárok értékesítése, értékesítésben résztevő, projekt megvalósítása, motorkerékpárok értékesítési, tulajdonos profitja, komplex értékelés, kisebbik hányadot, műtükör előtt, csintalan tévéműsorban, illető Németországból, titkosszolgálati, tudományelméleti, projektköltséget, frusztrációjából, franciaországból, tevékenységükben, zsenialitásának, nyugtalanította, észrevételeinek, konzekvenciáját, ellentmondásnak, szcientológusok, motorkerékpárok, figyelmeztetése, nyelvtanfolyam, miniszterelnök, értékesítésben, főpolgármester, megvásárolható, németországból, tulajdonképpen, következetesen, szcientológiai, hiányérzetféle, elgondolkozott, felépítésének, megsegítésére, mellékletével, megvalósítása, továbbképzése, környezetéből, egészségügyet, összességében, bonyolítottak, elgondolkozva, bolondokházát, értékesítési, értékesítése, szolgáltatta, összefüggést, magyarázatát, összekötözte, bölcsességet, kedvtelésből, bizonylatolt, igazolásának, tulajdonképp, magyarország, vállalkozása, műmosolyogni, mindannyiunk, csepűrágónak, ellenségének, gyorstalpaló, továbbképzés, tévéműsorban, műfogsorával, önkéntelenül, csodálkozunk, orientáltak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.